Sunday, 18 December 2011

IMF = Anuar @ Tun M

terkejut aku bila terbaca kat 1 blog pasal Tun M adalah dalang sebenar dalam pinjaman dalam IMF. sebagai rakyat yang tak tahu tentang rahsia kerajaan kita boleh bulat-bulat percaya dalam ura-ura yang disebarkan oleh sesetengah pihak. cuba baca kat link ini.

http://idhamlim.blogspot.com/2011/12/pkr-dedah-pautan-bantuan-bank-dunia.html..

dalam link ni dia ada bagi link yang menunjukkan Malaysia pernah melakukan peminjaman wang pada IMF.. kalau difikirkan secara logik, segala data peminjaman dan rahsia kerajaan Malaysia atau bank dunia sekalipun adalah rahsia. macam mana pula tiba-tiba link ni boleh di akses dengan mudah..kalau tak pecaya cuba masuk kat dalam blog tu. kat sana dia ada sediakan link.

yang link kat bawah ni pun ada menyatakan maklumat yang berbeza..
http://brojinggo.blogspot.com/2011/12/anwar-dicabar-bersumpah.html
http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/7105-imf-tun-mahathir-cuba-alih-isu


* andai benar semua ini telah dilakukan oleh Tun M, mesti orang yang interview beliau dalam satu program dulu mengutuk habis Tun M. apa taknya, Tun M adalah antara orang Islam yang lantang menentang cara barat yang jelas-jelas menindas tu,sebab tu la beliau wujudkan dasar Pandang ke Timur dalam memajukan negara.

* sebagai rakyat yang tidak mempunyai asas dalam maklumat kerajaan janganlah kita sibuk memutar belit fakta. SETIAP APA YANG KITA TULIS ADALAH TANGGUNGJAWAB KITA. andai kata kita menulis tentang sesuatu yang palsu, tak ke dinamakan memfitnah tu.

Renung-renungkan dan selamat beramal.

suke? like jer!

love...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...